Cijena:

15,93 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-346-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 204

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 205 x 135

Prevoditelj: Mijo Pavić

Autori: Havard,Alexandre

Šifra: VKDE00044

Istinsko vodstvo

Put osobne izvrsnosti

Vodstvo nije pridržano samo rukovoditeljima korporacija i ustanova, nego je to način življenja koji može živjeti svatko bez obzira na profesiju i životni poziv. U vodstvu nije riječ o statusu ili položaju ili o bivanju na vrhu. Svatko tko želi upravljati sobom i svojim životom, pozvan je na vodstvo. To je, dakle, poziv upućen svima koji žele ostvariti osobno ispunjenje i živjeti skladnost cjelovitosti ljudskoga života.

No vođom se ne rađa, vođom se postaje. Postoji mnoštvo knjiga o osobnoj izvrsnosti, liderstvu, učinkovitosti vođe itd. Međutim, malo ih je koje govore o tome što je bit vodstva i koji su temelji na kojima se gradi osobna izvrsnost i izrasta istinski vođa.

Polazeći od primjera nekih od najvećih suvremenih političara, intelektualaca i duhovnih vođa, autor Alexandre Havard pokazuje kako "biti vođa" manje znači upravljati državom, izdići se na sam vrh neke profesije ili zapovijedati vojskom u bitki, nego se prvenstveno radi o karakteru. A karakter se ne izgrađuje pomoću etičkih norma, nego stjecanjem naravnih i nadnaravnih vrlina što su ih iznjedrile antička i judeo-kršćanska tradicija.

Ova knjiga stoga objašnjava svaku od ljudskih vrlina koje su najvažnije u izgradnji vođe – velikodušnost, poniznost, razboritost, hrabrost, samokontrola i pravednost – pokazujući kako prakticiranje ovih vrlina dovodi do osobne preobrazbe i životnoga samoispunjenja. Pozornost se posvećuje i nadnaravnim kršćanskim krjepostima – vjeri, nadi i ljubavi – bez kojih nijedno učenje o vodstvu ne može biti potpuno.

Svojom koncepcijom i sadržajem knjiga Istinsko vodstvo nudi konkretnu i praktičnu metodu za autentičan nutarnji rast i ostvarenje životnoga poslanja, bivajući tako vrlo koristan vodič prema osobnoj izvrsnosti.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica