Rasprodano

Cijena:

10,49 EUR / 79,04kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Uskličnik

ISBN: 978-953-235-410-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 320

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 191 x 122

Prevoditelj: Branko Miloš

Autori: Hesemann,Michael

Šifra: 6205

Legende, mitovi, laži - džepni uvez

Brojni napadi i predrasude protiv Crkve i vjere često nisu samo posljedica neznanja nego i namjernoga iskrivljivanja povijesnih činjenica. Čini se kako puno autora prilazi događajima samo kako bi predstavili Evanđelja kao izmišljotine, pape kao kriminalce u strukturama moći, a Crkvu kao razbojničku ili prevarantsku družinu. Pripovijedajući mračne legende o povijesti Katoličke Crkve, gomilaju laži i poluistine, potom se pozivaju jedni na druge te tako nastaje neprekinuti niz izmišljotina koji seže sve do naših dana.

Ova knjiga razotkriva stare i nove legende, izmišljotine i opća mjesta protucrkvene promidžbe. Najpopularniji "mitovi, laži i legende o povijesti Crkve" u ovoj knjizi se preispituju na stručan i zanimljiv način – pri čemu autor obuhvaća čitavu povijest kršćanstva, počevši od navodno pronađene "Isusove obiteljske grobnice", "slučaja" Marije
Magdalene preko prijepora o papisi Ivani, templarima, svetom gralu itd., pa sve do  suvremenih povijesnih tema kao što su optužbe na Pija XII. za šutnju u razdoblju nacizma, navodne veze Vatikanske banke s mafijom i sumnjiva smrt Ivana Pavla I. itd.

Ako želite pravu informaciju daleko od laži, poluistina i predrasuda, onda je ovo knjiga za vas.

Ova zanimljiva i aktualna knjiga Michaela Hesemanna, prvotno objavljena u tvrdom uvezu već odavno rasprodanom, sada je čitateljima dostupna u džepnom uvezu biblioteke Uskličnik.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica