Cijena:

9,29 EUR

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Prinosi vjeroučitelja

ISBN: 978-953-241-294-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 144

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 190 x 120

Autori: Beus,Tvrtko

Šifra: 4428

Na rastanku

18 meditacija za maturante

Prva knjiga posvećena hrvatskim maturantima.

Sadrži 18 fotomeditacija: 18 fotografija i 18 meditacija na temu fotografije. Autor u meditacijama, iz svoga bogatog iskustva rada s maturantima, progovara o ljepotama, ali i teškoćama životnog trenutka u kojem se maturanti nalaze. Svojom punoljetnošću maturanti u potpunosti primaju sva prava i obveze odraslih članova zajednice. Štoviše, ulaskom u najljepše i najproduktivnije godine, svojim vlastitim radom, hrabrošću, kvalitetom i savjesnošću mogu najviše utjecati na promjene u društvu, mogu mijenjati uhodane šablone, granice, predrasude, zapreke k punoj slobodi, stvaralaštvu i napretku.

Osamnaest meditacija za maturante predstavljaju meditaciju u širem smislu riječi. One ne nude rješenja ili gotove molitvene obrasce već pružaju snop različitih ideja, poticaja, promišljanja meditativne prirode. Svaka rečenica, odlomak može biti put za svakodnevna razmatranja.

Posvećena je svim hrvatskim maturantima u raznolikosti životnih okolnosti, krajeva iz kojih dolaze, stilova života, zanimanja, ukusa i interesa. Ona je poticaj mladima da pored buke, užurbanosti - pored "norijade" - pronađu trenutke odmora i opuštanja, trenutke dubljeg razmišljanja i odlučivanja pred govorom hrvatske prirodne i kulturne baštine.

Knjiga "Na rastanku" bit će najljepši dar svakom maturantu, ali od velike će koristi biti i kao prigodno štivo vjeroučiteljima, roditeljima i svima onima čiji se život na bilo koji način povezuje sa životom maturanta jer ne postoje dobne granice u brizi za mlade.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica