Cijena:

85,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Verbum

ISBN: 978-953-235-372-3

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 46

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 320 x 220

Prevoditelj: Maja Herman

Autori: Manna,Giovanni, Perego,Jeanne

Šifra: 5930

Naš prijatelj Jorge

Priča o životu pape Franje

“Nekoć davno…” Tim dobro poznatim riječima započinju sve bajke. Ovo, međutim, nije bajka, iako je itekako vrijedi ispripovjediti.

Kao i u svim bajkama, i ovdje imamo glavnoga junaka. Upoznat ćete našega prijatelja Jorgea, ali, zapravo, glavni je junak ove priče Bog. Da, dobro ste čuli, Bog.

Iako ga ne vidimo i često ga nismo svjesni, Bog je prisutan u svemu što je u životu dobro i lijepo. Ali treba ga znati pronaći!

Bog je vrlo pomno i s puno ljubavi oslikao krajolik, približio osobe i ispunio svjetlošću svaki događaj tako da taj dječačić zvan Jorgito postane najprije pater Jorge, zatim monsinjor Jorge i kardinal Bergoglio te na kraju papa Franjo.

Bog je glavni junak ove priče zato što je svu svoju ljubav ulio u Jorgitovo srce, a Jorgito je junak jer je prihvatio veliku Božju ljubav i njegovo vodstvo sve dok nije postao “naš prijatelj Jorge”, prijatelj Božji.

Znate, u ovoj priči koju se spremamo pročitati nismo samo čitatelji ili promatrači. Upoznajući dječaka Jorgita svi možemo naučiti kako se predati Božjoj ljubavi i kako ljubiti svoje bližnje i tako postati ono što je on danas: Božji osmijeh svijetu.

Život pape Franje u ovoj prekrasnoj knjizi za djecu ispričan je pomoću mjestâ na kojima je odrastao. Sjajne ilustracije nagrađivanoga Giovannija Manne predstavljaju nam životni put i poziv koji su dječaka Jorgea doveli do toga da postane papa Franjo, a lagano i privlačno pripovijedanje autorice Jeanne Perego ocrtava lik mladoga Bergoglia u kojemu se svako dijete može prepoznati. Knjiga će biti odličan dar za najmlađe, a jednako tako i korisno štivo za vjeronauk i druženje s djecom.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica