Rasprodano

Cijena:

18,32 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 978-953-235-364-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 232

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 210 x 140

Prevoditelj: Ivan Peroš

Autori: Hahn,Scott

Šifra: 6416

Razlozi za vjerovanje

Kako razumjeti, objasniti i braniti katoličku vjeru

Ova knjiga otkriva tajne, ispravlja nesporazume i nudi promišljene i izravne odgovore na uobičajene prigovore katoličkoj vjeri. Autor mnogih uspješnica Scott Hahn, obraćenik na katolicizam, i sam je iskusio sumnje koje tako često potiču rasprave o Bogu i Crkvi. U godinama prije svojega obraćenja bio je prvo nevjernik, a potom protestantski pastor.

U knjizi Razlozi za vjerovanje tumači sadržaj katoličke vjere i razloge da je prihvatimo polazeći od Svetoga pisma, iskustva vlastite borbe i borbe drugih obraćenika, od svakodnevnoga života pa sve do prirodnih znanosti. Hahn pokazuje da razum i objava, naravno i nadnaravno, nisu u suprotnosti jedno s drugim, nego nude komplementarne dokaze da Bog postoji. Međutim, Bog ne samo da postoji; on je netko, on ima osobnost, on je Osoba čije se djelovanje može prepoznati u povijesti. Hahn vodi čitatelje k uvidu da je Bog stvorio svemir s određenom svrhom i da tragove Božjega stvaranja i djelovanja možemo pronaći ne samo u Bibliji nego i u svijetu koji nas okružuje bilo da ga gledamo kroz mikroskop, kroz teleskop ili pak kroz kontaktne leće.

U ovoj zanimljivoj knjizi koja predstavlja uvod u kršćanstvo, ali je ujedno i mnogo više od toga, Hahn navodi razloge za vjerovanje na jasan, uvjerljiv i privlačan način. Stoga će ona biti iznimno korisna svima koji se žele približiti vjeri, dublje je upoznati ili biti u stanju bolje je protumačiti sebi i drugima.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica