Cijena:

9,03 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja

ISBN: 978-953-235-482-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 168

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2016

Dimenzije: 195 x 120

Prevoditelj: Lidija Paris

Autori: Peeters,Marguerite A.

Šifra: VKGZ01372

Rodna revolucija

Vodič za razlučivanje

U izvrsnoj i vrlo preglednoj knjizi Rodna revolucija autorica Marguerite A. Peeters vodi čitatelja do samoga izvora rodne teorije za koju je papa Franjo rekao da je jedan od elemenata ideološke kolonizacije kojoj je podvrgnuto suvremeno društvo. Autorica u knjizi pokazuje kako je do pojma rod (gender) uopće došlo, što on sve znači i koje su posljedice prihvaćanja takva načina mišljenja u konkretnomu životu pojedinca i čitava
društva. Na jednostavan i otvoren način autorica upozorava na opasnosti kojima rodna teorija prijeti čitavoj civilizaciji više ili manje neprimjetno namećući vlastite norme u svim slojevima našega društva i kulture.

Jednostavna i koncizna, studiozno pripremljena, ova će knjiga biti važno sredstvo u razlučivanju suvremenih ideja te snažan poticaj da se pažljivo analiziraju podrijetlo i posljedice teorija koje se žele nametnuti kao nove globalne norme.

  • Kada i kako se pojavio pojam gender i njegov ideološki razvitak na Zapadu
  • Rodna perspektiva kao globalna politička norma
  • Globalna kultura rodne ravnopravnosti
  • Kritička analiza
  • Praktična razmišljanja i perspektive nade – postoji li izlaz?!

Pitam se: nije li takozvana rodna teorija izraz frustracije i rezignacije koja ima za cilj izbrisati seksualnu razliku jer se ne zna s njom suočiti? U opasnosti smo da napravimo korak unatrag. Uklanjanje razlike, naime, problem je, nije rješenje.
papa Franjo

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica