Cijena:

10,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Koncil

ISBN: 953-151-698-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 369

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1992

Dimenzije: 195 x 130

Autori: Duda,Bonaventura

Šifra: 856

Koncilske teme

U ovoj sam knjizi pod naslovom Koncilske teme sabrao različite svoje članke i napise koji obrađuju nauk i poruku Drugog vatikanskog koncila.Stjecajem prilika usredotočio sam se na četiri velike teme: liturgija - Crkva - svetost kao poziv svih kršćana - sudjelovanje svib kršćana u trostrukoj službi i zadaći Kristovoj, svećeničkoj, kraljevskoj i proročkoj. Oko tih tema sabrao sam i neke druge članke iz početaka Koncila kao i napise koje sam 1987. pisao u Vjesniku Đakovačke i Srijemske biskupije pod naslovom Zaživjeti Koncil.

U zbornik uvrštavam još nekoliko napisa pod naslovom Koncilski zahvati zagrebačkog nadbiskupa Franje Šepera, dakako u mom djelomičnom izboru, te članke o koncilskom papi Pavlu VI.

Članke ne donosim uvijek u vremenskom slijedu, a ostavio sam ih većinom u njihovoj ondašnjoj uvjetovanosti, onako kako sam ih u odgovarajućim prilikama napisao. Ipak sam većinu providio novim podnaslovima koji će čitatelju pomoći da uoči mnogostrukost koncilskog nauka o određenoj tematici. Bilješke donosim na kraju svakog članka.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica