Cijena:

11,95 EUR

Nakladnik: Figulus

ISBN: 978-953-367-021-8

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 148

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: King,Heather

Šifra: 9FIG00115

Visina: 215 mm

Širina: 145 mm

Košulja od vatre

Godina dana u društvu svete Male Terezije

Heather King, obraćenica s burnom prošlošću, u ovim izvanrednim memoarima opisuje godinu dana koje je provela sa svetom Terezijom iz Lisieuxa. Autoričina iskrenost mogla bi vas šokirati!

Razmatrajući njezin životni put i nasljedujući ju koliko god je mogla, otkriva radikalnu vjeru, istinsku ljubav i nevjerojatno plodan život ove svima nam drage francuske redovnice iz 19. stoljeća. I ohrabruje svakoga od nas da ispričamo vlastitu priču s Gospodinom...

Priča ne može biti: „Ja sam žrtva" niti: „Ja sam heroj", makar je u jednu ruku riječ o putovanju junaka. Ono što tvoju priču čini autentičnom jest to da junak nisi ti; junaci su ljudi koji su te trpjeli ili ti pomogli ili te pratili na tvom putu. Zvijezda priče nisi ti; zvijezda je nešto veće od tebe. Zapanjujuće u priči nije nikada to da svijet konačno prepozna tvoj talent i obaspe te ljubavlju i pažnjom koju toliko zavrjeđuješ. Priča se sastoji u tome da postoji Bog koji je toliko dobar, ljubeći, milosrdan da ti oprašta sve tvoje prijestupe, krive poteze i pogreške; Bog koji se s bezgraničnom nježnošću brine za sve boli - one koje su nanesene tebi i one koje si ti nanio drugima - i poziva te natrag za svoju trpezu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica