Cijena:

25,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Zrno

ISBN: 953-151-887-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 249

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1984

Dimenzije: 200 x 150

Autori: Greene,Graham

Šifra: 963

Kraj ljubavne priče

Radnja romana smještena je u London tijekom i netom nakon završetka Drugog svjetskoga rata. Ljudski odnosi dovedeni u napeto stanje zbog osobnih nutarnjih konflikata likova česta su tema Greeneovih romana. U ovom djelu on istražuje neke od najrazornijih ljudskih osjećaja – ljubomoru i mržnju, koje neće poštedjeti ni Boga.
Između Sare Miles, njezina muža Henrya i pisca Mauricea Bendrixa, Sarinog ljubavnika, postupno se razvija ljubavni trokut sve oštrijih bridova. Sara će biti razapeta između osjećaja obveze prema Bogu, i strastvene, nepodijeljene ljubavi prema Bendrixu; Henryev teret raste sa slutnjom da ga žena vara, što u njemu budi tihu, patničku ljubomoru, ali i sa sve jasnijom spoznajom da ju je izgubio zanemarujući ju godinama radi posla, dok će Bendrix upoznati do sada nekušane ponore ljubavnog predanja, ljubomore, mržnje i nemoći opiranja Božjim zahvatima. Snaga vjere i ljubavi, kao i ljubomore i mržnje na neki način su ismijane u ovom romanu nepredvidiva raspleta.
Još jedan roman Grahama Greenea koji je doživio filmsku adaptaciju i to dva puta, 1955. i 1999., te adaptaciju za operu 2004. godine.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika