Cijena:

35,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca

ISBN: 978-953-7154-59-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 104

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 170 x 100

Prevoditelj: Aleksandra Marija Chwalowsky

Autori: Majka Terezija

Šifra: 3652

Misao za svaki dan - Majka Terezija

Sjeme riječi što ih je za svoga plodnog živo­ta na ovome svijetu posijala bl. Majka Terezija iz Kalkute, odnosno iz Skoplja, posijane su po cije­lome svijetu. Bile su to riječi ohrabrenja koje je upućivala svojim sestrama; riječi utjehe blago, poput molitve ponuđene ojađenima i napaće­nima, što ih je izricala u najtežim trenutcima njegujući siromašne i bolesne; riječi nade vjer­nicima i nevjernicima; riječi vapaja izgovorene na najpoznatijim govornicama ovoga svijeta; ri­ječi vjere koje može izgovoriti samo onaj tko se potpuno predaje Bogu. Te su se riječi, molitve i govori još za blaženičina života prepričavale i prenosile usmenim i pismenim putem, sakup­ljale i pabirčile kako bi kršćani u njima iznova čitali evanđeosku poruku, a pripadnici drugih vjera i nevjernici primili ugodni poticaj i smisa života.

Mnogi su, nakon smrti ovoga "milosrdnog Samarijanca" našega vremena započeli bilježiti i sakupljati njene bisere. Brojna su izdanja knjiga, a Internet je progovorio raznim jezicim onaj čuveni vapaj: "Žedan sam".

Da, žedan je Isus naše ljubavi, reći će bi. Terezija. Ali, žedan je i današnji čovjek ugodne i lije­pe riječi, riječi koja unosi svjetlo u naše živote! Puno je izgovorenih riječi koje poput planinskihbrzaca i golemih nabujalih rijeka preplavljuju ovaj svijet. Puno je ozbiljnih govora i besmislenih razgovora, a premalo riječi vrijednih pažnje i pamćenja.

Riječi i misli bl. Majke Terezije miluju srce, titraju savjesti, jačaju vjeru, daju smisao života suvremenom čovjeku. One su poput ugodnog šapata ljetnog povjetarca. Lako se izgovaraju, a njihova korist i jeka dugo traju.

(Ivan Bradarić u Predgovoru)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika