Cijena:

56,00 kn

Nakladnik: Symposion

Biblioteka: Biblioteka asketsko-mističnih djela

ISBN: 953-6261-07-3

Uvez: Meki

Broj Stranica: 135

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1994

Dimenzije: 200 x 121

Autori: Marija od Presvetog Srca (Anka Petričević)

Šifra: 1693

Mistična zaručnica Utjelovljene Ljubavi

I ova knjiga s. Marije o sv. M. Klari Asiškoj, utemeljiteljici Reda klarisa, prilog je proslavi 800. obljetnice njezina rođenja (1193-1993).
Prikazujući Klarin lik u povijesnome okviru - 13. stoljeća - vijeku velikih društvenih nejednakosti, oštrih suprotnosti, antagonizama, stranačkih borbi, ratova - Autorica ističe njezinu karizmu ljubavi; ističe da je Klara shvatila neshvatljivu Božju ljubav, tajnu Utjelovljenja, vječnje Ljubavi, kojoj se posve predala i koja ju je obuhvatila; u kojoj će se rascvjetati njezin duhovni lik.
Klarina je duša participirala na božanskim svojstvima, suobličavala se Kristu raspetome; Klara bijaše Kristova mistična pomoćnica - suotkupiteljica duša. Preobražena od Sjaja isijavala je Sjaj. Preko mnogih čudesnih znakova postat će privlačan znak svome vremenu i budućim naraštajima.
Autorica će posebno osvijetliti Klarin duhovni lik kroz značajke franjevačke duhovnosti, istaknuti teološki kristocentrizam, egzistencijalni i karizmatički vid, posebno ljubav, po kojoj je Klara zadobila iskustvo Apsolutnoga i bila u trajnom jedinstvu s Bogom. Ona je trajno suvremena, kao i Evanđelje. Njezina poruka našemu vremenu spasonosna je; prihvatimo je, da bismo i mi isijavali Sjaj.

 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika