Cijena:

50,00 kn

Nakladnik: Župa Uznesenja BDM - Brodsko Vinogorje

Biblioteka: Putevi odrasle vjere

ISBN: 953-7336-18-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 109

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 175 x 125

Prevoditelj: Pavao Madžarević

Autori: Gruber,Elmar

Priređivači: Pavao Madžarević

Šifra: 1878

Monolozi s Bogom

Spasonosna snaga razgovora u naše se vrijeme ponovno otkriva na nov način, i pokušava se primijeniti ju u terapiji razgovorom. - Ako se možrmo izreći i "razgovorom osloboditi", dođemo li do riječi i svoje probleme izrazimo, uvijek nam bude lakše. Dakako, da pritom trebamo partnericu odnosno partnera, nekoga tko će nas čuti, razumjeti nas i ne osuditi.
Za vjernike je ozdravljujući razgovor "milost", dar kojemu mogu pridonijeti, ali koji na kraju krajeva ne mogu "načiniti" niti silom iznuditi.
Razgovor je susret. Ono pravo i bitno susreta u riječi događa se u čovjekovoj nutrini. - Čovjek tijekom svoga života mora naučiti partnericu odnosno partnera sve više nalaziti u svojoj nutrini. Cilj je pronaći Boga kao apsolutno pouzdana partnera svoga života, koji je pun razumijevanja i komu se mogu uvijek obratiti.
Ozdravljujući razgovor može se dogoditi jedino u prostoru doživljaja u kojemu se ne osuđuje i ne kažnjava, na području na kojemu i ono što ne smije biti tu smije biti.
"Uvrijeđeni" Bog, Bog "koji se ljuti", "koji kažnjava" odgovara doduše našemu urođenu razmišljanju o osveti, ali nije prikladan kao partner za ozdravljujući razgovor. Isus nas je oslobodio "Božjega gnjeva" tako da nas je otkupio od slike Boga koji se ljuti i koji kažnjava i jednom zauvijek nam je objavio apsolutnu ljubav ("milostivoga Boga") koja uvijek ljubi sve, bezuvjetno i neizgubivo.
Razmatranja ove knjige hoće potaći na spasonosan razgovor s ovim Bogom. - Ovaj Bog nas prvi oslovljava i razrješuje naš sapeti jezik da bi pred njim mogli progovoriti. On govori ne s riječima nego u riječima.
U našem, računalom vođenu, životu žalimo se na gubitak govora. Riječi se nadomještaju riječima koje žive kratko i koje se odnose na konzumiranje. Riječi i igre riječima sljedećih razmatranja su pok

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika