Rasprodano

Cijena:

3,50 EUR

Nakladnik: Karitativni fond UPT Đakovo

Biblioteka: Knjižnica U pravi trenutak

ISBN: 978-953-208-362-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 117

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 190 x 120

Prevoditelj: Ivan Zirdum

Autori: Schlink,Basilea

Šifra: 9UPT01060

Nada u beznadnom svijetu

Priručnik za molitelje

Sa svih su nas strana nakon 11. rujna pitali: kako da sad molimo?

Svi osjećamo svoju bespomoćnost i ujedno smo uvjereni da nam u tom položaju preostaje samo jedna jedincata nada. Zacrtane su odlučne bitke ne na političkoj razini, ne na gospodarstvenoj i vojnoj razini, nego na duhovnoj, jer »jedino moliteljima može to još uspjeti. . . « (Reinhold Schneider).

U ožujku prošle godine pozvao je Bog u svoj dom utemeljiteljicu našeg sestrinstva, majku Basileu Schlink. U svom dugom životu ona se bezuvjetno pokoravala Njegovu pozivu i velik dio svoga vremena sprovela je u potpunoj povučenosti u molitvi. S budnim, ljubeznim i osjećajnim srcem pratila je zbivanje u svijetu. Još kad se većina osjećala sigurnom, ona je po Božjem Duhu već slutila odakle prijeti opasnost, i na to reagirala molitvom i vapajima.

Tako nas je majka Basilea tijekom godine obdarivala dragocjenim blagom molitava i pjesama iz čega uvijek iznova možemo iznijeti staro i novo. Većina već prije desetljeća zapisanih tekstova danas su aktualni, kao da su nastali iz naše situacije. Molimo Gospodina da on ovu knjigu upravo sad dade mnogima kao odlučujuću pomoć u molitvi.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica