Cijena:

50,00 kn / 6,64€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

Biblioteka: Gorušičino zrno

ISBN: 978-953-241-248-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 174

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2011

Dimenzije: 205 x 117

Autori: Špehar,Milan

Šifra: 3912

Ne/korisni sluge

Svećenička duhovnost u duhu Isusovih riječi

U svojoj najnovijoj knjizi dr. Milan Špehar na jedinstven način premišlja temu svećeničke duhovnosti, utemeljivši svoja promišljanja u dokumentima crkvenoga učiteljstva, mislima suvremenih teologa i u vlastitu dugogodišnjem svećeničko-pastirskom služenju. Traži i progovara o prioritetima svećeničkoga života i djelovanja s obzirom na temeljno načelo "caritas pastoralis - pastirska ljubav" u koju uvire i iz koje izvire cjelokupna svećenikova služba i život.

Posebno razmišljanje razvija o slavljenju euharistije, a slijede i druge važne teme svećeničke duhovnosti: o slušanju i proučavanju riječi Božje, potrebi permanentnog obrazovanja svećenika s posebnim naglaskom na duhovnom obrazovanju svećeničkih kandidata, iskustvu vjere, karitativnom djelovanju, misijskom i ekumenskom poslanju, evanđeoskim savjetima te o molitvi i meditaciji u svakodnevnom životu.

Kao dodatak u knjizi je objavljeno pismo pape Benedikta XVI. sjemeništarcima i bogoslovima: "Svećenik - Božji čovjek".

Još jedan plodonosni odjek proslave Svećeničke godine, o uvijek aktualnoj temi svećeničke duhovnosti koju je autor premislio u svjetlu prilika i izazova vremena u kojem živimo, ova knjiga predstavlja svojevrstan vodič u življenju svećeničke duhovne svakidašnjice, za provjeru vjerodostojnoga svjedočenja onoga što mu je rečeno u trenutku ređenja: "Budi svjestan onoga što činiš i život uskladi s onim što u službi vršiš."

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica