Predstavljena knjiga "Jurijan: Deseti predio noći"

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 11. travnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Jurijan: Deseti predio noći. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Ne mogu se sve bitke osvojiti mačem. Poruka je to novog romana Jurijan: Deseti predio noći u izdanju nakladničke kuće Verbum. Ovaj roman poznatog američkog autora Taylora R. Marshalla nastavak je romana Jurijan: Mač i zmaj i ujedno nastavak pustolovina svetog Jurja.

Jurijanova pobjeda protiv mračne sile u Cireni priskrbila mu je slavu u cijelome Carstvu, ali slava mu ništa ne znači ako ne može spasiti prijatelja Menasa. Potraga za Menasom vodi ga u Aleksandriju, gdje upozna inteligentnu, znatiželjnu djevojku Katarinu, kćer upravitelja Egipta, i s njom se sprijatelji. Katarina i Jurijan zajedno će se naći na Dioklecijanovu dvoru prepunu intrige i političkih igrica, gdje nitko nije onakav kakvim se predstavlja. Jurijan će se uskoro dokazati pred Dioklecijanom kao nezamjenjiv vojnik i pouzdani sluga i zauzvrat primiti nagrade i počasti – sve o čemu je od djetinjstva sanjao naći će mu se nadohvat ruke. 

No Marko Valerije Kaska čini sve u svojoj moći da i sam postane carevim miljenikom, a Kaskina mržnja prema Jurijanu ne poznaje granice, te neumorno smišlja smrtonosne spletke da upropasti sve Jurijanove prijatelje. Uz pomoć Sabre, Katarine, Konstantina i njegove majke Jelene te brojnih drugih neočekivanih pouzdanika Jurijan mora pronaći način da nadmudri Kasku i izbavi Menasa iz zatočeništva prije nego što bude prekasno. 

Od egzotične Aleksandrije, preko carskoga dvora u Nikomediji, pa do krvavoga pijeska u borilištu rimskoga Koloseja, ovaj drugi dio uzbudljive trilogije o sv. Jurju povest će vas u nenadmašnu pustolovinu kroz drevni rimski svijet, pun okrutnih borbi u arenama i neobičnih spletki i opasnosti, svijet u kojemu slobodu nerijetko treba platiti i samim životom i tako shvatiti da se svecem ne rađa, već se svecem postaje.

Hrvatsko izdanje knjige Jurijan: Deseti predio noći u prijevodu Katarine Gugić, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr
Više o njoj možete saznati na linku ovdje.