"Rodna revolucija" od veljače u knjižarama!

Ove veljače police knjižara bit će bogatije za dvije vrijedne knjige koje mpomažu razumijeti ideološku kolonizaciju o kojoj govori papa Franjo. Jedna od njih je Kako gay postaje ok, a druga Rodna revolucija.

U izvrsnoj i vrlo preglednoj knjizi Rodna revolucija autorica Marguerite A. Peeters vodi čitatelja do samoga izvora rodne teorije za koju je papa Franjo rekao da je jedan od elemenata ideološke kolonizacije kojoj je podvrgnuto suvremeno društvo. Autorica u knjizi pokazuje kako je do pojma rod (gender) uopće došlo, što on sve znači i koje su posljedice prihvaćanja takva načina mišljenja u konkretnomu životu pojedinca i čitava
društva. Na jednostavan i otvoren način autorica upozorava na opasnosti kojima rodna teorija prijeti čitavoj civilizaciji više ili manje neprimjetno namećući vlastite norme u svim slojevima našega društva i kulture.

Jednostavna i koncizna, studiozno pripremljena, ova će knjiga biti važno sredstvo u razlučivanju suvremenih ideja te snažan poticaj da se pažljivo analiziraju podrijetlo i posljedice teorija koje se žele nametnuti kao nove globalne norme.

  • Kada i kako se pojavio pojam gender i njegov ideološki razvitak na Zapadu
  • Rodna perspektiva kao globalna politička norma
  • Globalna kultura rodne ravnopravnosti
  • Kritička analiza
  • Praktična razmišljanja i perspektive nade – postoji li izlaz?

O knjizi više možete saznati ovdje, a možete je i prelistati.