Cijena:

69,00 kn / 9,16€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Izvodi: Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić

Glazbenici: Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić

Šifra: 506

O, mila Majko nebeska NP

Marijanske hodočasničke pjesme

Jedinstveni nosač zvuka s 19 hrvatskih marijanskih romarskih pjesama u izvedbi Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić, objavljen u nakladi Glasa Koncila i Aquarius Recordsa
"Odabir napjeva iz cijele je Hrvatske - iz kontinentalnoga dijela (Podravine, Slavonije, Baranje, Moslavine, Hrvatskog zagorja i Zagreba), iz Istre i Dalmacije (Stankovci, Šibenik, Rogotin, s otoka Lastova i Ugljana), uz jedan vrlo osobiti napjev iz Čemerna u Bosni (BiH)", ističe dr. sc. Tvrtko Zebec, viši znanstveni suradnik Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, zaključujući da su "Goranovci svojom vrsnom izvedbom oduševili publiku puninom zvuka i stilski dotjeranim izvedbama pojedinih napjeva oponašajući način tradicijskoga pjevanja iz kraja odakle je pjesma odabrana. Time su uz izvrstan odabir i stručnu suradnju s mo. Tomislavom Habulinom i mr. sc. Joškom Ćaletom, specijalistima za različita vokalna područja ostvarili vrhunski program te potvrdili originalnost i jedinstvenost projekta".
"Ovaj zbir marijanskih pučkih pjesama nastao je iz entuzijazma vrsnih glazbenika i mladih, glazbeno darovitih izvođača koji rade na očuvanju tradicijskih plesova i pjesama našega naroda, pa tako i crkvenih pučkih napjeva koji imaju veliki značaj u životu svakog čovjeka - vjernika. Ovo izdanje pokazatelj je životnosti ansambla, svijesti o identitetu, obilježene konkretnom kulturom i snagom žive vjere", ističe župnik u Podravskim Podgajcima Vladimir Delić, zauzeti čuvar i promicatelj narodne baštine.
Izvršni producent je Dubravko Radić, umjetnički voditelj Ansambla, a nosač zvuka snimljen je u razdoblju od rujna 2008. do ožujka 2009.godine u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedjelji.
Folklorni ansambl "Ivan Goran Kovačić" osnovan je u Zagrebu 1948. godine, kao dio istoimenog Studentskog kulturno-umjetničkog društva. U proteklih 60 godina rada, iz generac

Preporuka

Iz sličnog područja

Top ljestvica