Cijena:

40,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: BAP

ISBN: 978-953-56053-1-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 194

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Zdunić,Zvonimir

Šifra: 3137

Obmana nevjernika ili iluzija ateista

Autor je svoju knjigu Obmana nevjernika ili iluzija ateista je zapravo počeo bilježiti još prije tri desetljeća, a knjiga Richarda Dawkinsa je samo povod sa dovrši svoje misli, jer mu je ta knjiga stimulirala želju da neke svoje zaključke o Vjeri konačno i objavi. To je njegov prozni opširniji prvijenac.
Autor sebe predstavlja kao pravog vjernika, i to od kada zna za sebe, a cijeli život je istraživao istinu, usprkos svemu, i to po riječima evanđelja: "Ja sam Istina, Put i Život...!" u koja potpuno vjeruje. On misli da je Bog svakome čovjeku, pa i živom biću kao takvom, dao dio svojeg Ja, da čovjek participira u Njegovu djelu-cjelokupnom biosu, i kao jedinka i kao dio svemira.
I zbog toga je stalno, pa i ovog trenutka, istraživao i molio Boga da ga prosvijetli. On smatra da je ovozemljsko vrijeme iluzija čovjeka na proputovanju do beskonačnosti, jer on ograničen sa svojih nekoliko osjetila u ovom tjelesnom obliku (usprkos ogromnom napretku tehnologije) ne shvaća kozmičku sveobuhvatost, tj. Transcedentnost kao bitak.
Autor smatra da je on sam pa i čovječanstvo blizu trenutka pojedinačnog a i općeg prosvjetljenja, ponovnim dolaskom Svemogućeg. Po njemu je taj "trenutak" eon od femtosekunde do beskonačnosti. Nadalje on smatra da su; božja objava Biblija i Stari i Novi zavjet, pa i ostale vjerske knjige drugih religija, zapravo čovječanstvu prikazale Istinu. Samo, obzirom na metaforu i simboliku staru 3 do 5 milenija, čovjek, tada na onom pa čak i sada na ovom razvojnom stupnju svoje duše i tijela, to još ne spoznaje.
 

Preporuka

Iz sličnog područja