Cijena:

58,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Žarište

ISBN: 953-11-0079-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 188

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 200 x 140

Autori: Lehman,Karl

Šifra: 900

Odvažno u promjene

U održavanju odnosa s javnošću Crkva podliježe po mogućnosti istim osnovnim uvjetima kao i druga područja našega života. Makar vjera i religija priopćivale vlastite i nepromjenljive sadržaje, one su ipak u velikoj mjeri upućene na važeće oblike komuniciranja.
Danas kada postoje različite kulturalne i religiozne ponude kršćani su pozvani na novo promišljanje o temeljima zajedničke kršćanske kulture. Ne prešućujući probleme i kloneći se beskorisnog pojednostavljivanja, jasan u svojim stavovima, kardinal Lehmann nudi u ovoj knjizi vlastite odgovore na zajednička pitanja religija i kultura u okvirima suvremenog europskog društva.
Svojom otvorenošću prema dijalogu religije i kulture kardinal Lehmann progovara o mogućem svjetskom konsenzusu, oko temeljnih kulturalnih i civilizacijskih pitanja, i o onome na čemu bi se on mogao danas temeljiti. U ozračju mnogih različitih mišljenja glas jasnoće kardinala Lehmanna mogao bi poslužiti kao orijentir mnogima kojima je na srcu budućnost ljudske uljudbe.
Iako je autor neposredno potaknut u svojim razmišljanjima problematikom koja izvire iz njemačke crkvene i društvene situacije, bezbroj dodirnih točaka s obzirom na naše domaće prilike čine ovu knjigu aktualnom i za hrvatske čitatelje.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica