Cijena:

160,00 kn / 21,24€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Teološki radovi

ISBN: 978-953-11-0379-4

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 276

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 247 x 175

Autori: Bižaca,Nikola

Šifra: 1478

Ogledi iz teologije religija NS

Autor je ne samo na našem nego i na širem području jedan od rijetkih koji se teologijom religija bavi sustavno i temeljito više desetljeća. Ova knjiga stoga ni u nas ni oko nas nema puno svojih srodnika. Zbog toga je i dragocjenija.
Zamah teologiji religija dao je II. vatikanski koncil, a vjetar u leđa Ivan Pavao II. poznatim međureligijskim skupovima u Asizu. „Ono o čemu kod pristupa ovim tekstovima treba voditi računa jest činjenica da su mnoge teologije religija, pa i izričajne kategorije te discipline, u mnogočemu relativno nove unutar katoličke teologije, bez jedne duge, univerzalne i jednoznačne teološke tradicije. To od teologa zahtijeva značajan inovativni napor usmjeren na uporno brušenje pojmova i neposustalo traganje za sve boljim uvidom u način na koji pojedine religijske teme komuniciraju s biblijskom objavom, a posebno s Kristovim događajem.
Naime, samo tako je moguće postupno sve bolje očitovati sposobnost vlastitog modela, u našem slučaju trinitarno-kristološkog, da – u jednoj zaista veoma dinamičnoj i novim promišljanjima napučenoj teološkoj situaciji – uvjerljivo čuva govor o Kristovoj spasenjskoj normativnosti uz istovremeno priznanje autentičnih i izvornih spasenjskih vrijednosti u religijskim tradicijama čovječanstva“, kaže Bižaca u uvodu ove vrijedne knjige.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica