Cijena:

2,65 € / 19,97kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Vlastita naklada (Ante Jurić)

Uvez: Meki

Broj Stranica: 135

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 213 x 136

Autori: Jurić,Ante

Šifra: 4464

On je mir naš

Život na zemlji predstavlja trajnu težnju ljudskog duha za mirom i ljubavlju. To je jasni osjećaj sigurnosti za trajnim domom na nebesima. Davno je veliki sv. Pavao čiju smo godinu netom proslavili, rekao da svaka osoba može osjetiti Božji mir preko Isusa Krista. " On je naš mir" (Ef2.14).
Mi smo uvijek u potrazi za mirom tj. za Bogom. Uvijek se borimo kako bismo otkrili puninu mira i ljubavi. Stalno čeznemo za potpunom ljepotom, istinom. Ali te vrijednosti ne možemo tražiti, ako na neki način već nisu poznate u našem srcu. Čini se da mi ljudi imamo u sebi duboka nutarnja sjećanja na raj koji smo jednom izgubili. Bili smo nevini, prije nego smo se počeli osjećati krivima. Bili smo u svijetlu, prije nego smo ušli u tamu. Bili smo doma, prije nego smo počeli tražiti dom. U zakutcima našega srca leži nešto od ranog djetinjstva, leži skriveno blago koje stalno tražimo. Naše oči gledaju u zemaljsko, a naše srce traži vječno, nebesko.
Zato pronađi nadu kroz vjeru, mir kroz molitvu, a ljubav preko Isusa, koji je Put, Istina i Život. Netko je lijepo rekao: "Najbolji učitelj i prijatelj je Isus Krist. Najbolji propovjednik je srce, a najbolja knjiga sv. Pismo."
Ovo je peta zbirka pjesama fra Ante Jurića. On je većinu svoga života proveo u tuđini. U gradovima buke i žurbe, on je uvijek volio samoću i tišinu. Bez samotnog mjesta, život je u opasnosti, jer riječi bez tišine gube značenje, govor bez slušanja prestaje iscjeljivati, a blizina bez udaljenosti liječiti.
 

Preporuka

Iz sličnog područja

Top ljestvica