Cijena:

90,00 kn / 11,95€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Eseji

ISBN: 953-151-298-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 403

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1999

Dimenzije: 200 x 130

Autori: Devčić,Ivan

Šifra: 332

Osmi dan stvaranja

Filozofija stvaralaštva Nikolaja A. Berdjajeva

Bila mi je namjera ovu knjigu o Berdjajevu objaviti povodom 50. obljetnice njegove smrti (1948—1998.), ali zbog zauzetosti drugim obvezama, nisam rukopis uspio na vrijeme pripremiti. No, kako je od tog datuma prošlo tek nešto više od godinu dana, smatram da ju se još uvijek može posvetiti toj obljetnici, što i činim.

Knjiga koju imate u rukama nastajala je tijekom više godina, čak i desetljeća. Korijeni joj sežu u moju disertaciju (prva tri poglavlja su iz nje, a objavljena su i na njemačkom 1981.) koju sam obranio na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Radosna mi je dužnost sjetiti se ovdje sa zahvalnošću mojih rimskih profesora, pok. G. A. Wettera i S. Declouxa, koji su me pratili na počecima mog bavljenja Berdjajevom i pod čijim sam vodstvom izradio doktorsku radnju.

Zahvalan sam također recenzentima: doc. dr. Slavku Platzu (Đakovo) i prof. dr. Nikoli Miloševiću (Beograd). Prof. dr. Nikoli Miloševiću, velikom poznavatelju Berdja-jeva i sveukupne ruske misli, zahvaljujem posebno za pogovor koji je objavljen na kraju knjige.
Sa zahvalnošću se u ovoj prigodi sjećam i mnogih prijatelja koji su me u radu poticali i podupirali, napose dr. Nikše Bižace, kolege sa studija, dipl. pravnika Marka Durića, dipl. ing.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica