Rasprodano

Cijena:

8,63 EUR

Nakladnik: Symposion

Biblioteka: Biblioteka asketsko-mističnih djela

ISBN: 953-6261-63-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 224

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 200 x 120

Autori: Marija od Presvetog Srca (Anka Petričević)

Šifra: 9SYM00275

Ostanite u mojoj ljubavi

Zboreći o Biću koje jest i koje je ljubav, o Biću koje je svojim razumom, mudrošću - ljubavlju odredilo sve zakone i sve bivovanje, koje u našoj duši stvara svoje divote po milosnom-božanskom životu, koji rascvjetava naše biće i osposobljava ga za žrtvu, za otkup drugih duša, i iznoseći dokaze o Njegovoj egzistenciji, Autorica nas postupno vodi k najuzvišenijoj tajni Ljubavi - presv. Euharistiji, koja je Emanuel - Bog s nama.
On nam se dariva da živimo po Njemu, s Njime i za Njega; da nam u kušnjama i nevoljama bude obrana i jakost; u klonućima i bolima lijek i utjeha, u osamljenosti i žalostima jedino uporište, smisao i cilj. Da nam Njegova božanska ljubav, koja nam je najdragocjeniji dar, bude sadržaj života; da ljubimo tom ljubavlju i da po ljubavi zaslužimo vječnu Ljubav.
Autorica nam, nadalje, iznosi zapreke milosnom životu ljubavi, ističe suvremeno zlo - Novi svjetski poredak, otpad od Boga i nastojanje da se svijet izgrađuje bez njega, što je nemoguće i što je već unaprijed osuđeno na propast.
Stoga ističe tako potrebnu ovisnost o ontološkom Temelju, božanski život milosti, i jedinstvo s Bogom, osvjetljujući načine i puteve koji vode tome jedinstvu. Kao i ulogu Crkve i njene spasonosne napore oko nove evangelizacije; život Duha, i po Duhu povratak Svijeta k Bogu, svome Stvoritelju i Izvoru vječne ljubavi.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica