Cijena:

30,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Teovizija

Biblioteka: Duhovna misao (Teovizija)

ISBN: 953-209-025-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 131

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2001

Dimenzije: 140 x 100

Autori: Cvekan,Paškal, Duda,Bonaventura, Lovrenčić,Leon

Šifra: 4386

Otajstva svete krunice

Radosna otajstva - Žalosna otajstva - Slavna otajstva

Ova razmišljanja o otajstvima svete krunice nisu nova. Potječu iz Marijanske godine 1954. i 1958. Ali nisu ni stara, jer razmatraju vječne istine cjelovitoga Kristova otajstva, razdijeljena na petnaest susljednih - na otajstva radosna, žalosna, slavna. Ona sačinjavaju bitni sadržaj krunice, uz litanijsko ponavljanje zdravomarija u pojedinim deseticama krunice. Željeli smo u ono vrijeme u franjevačkoj crkvi na Kaptolu s novim žarom obavljati pet prvih subota posvećenih Blaženoj Djevici Mariji, na fatimski način.

Pokojni Paškal Cvekan je svoja razmišljanja mnogo kasnije i tiskom izdao, 1996., a pokojni Leon Lovrenčić ih je 1957. izdao ciklostilom - i to tri niza po petnaest otajstava, od kojih smo ovdje preuzeli samo prvi niz. Moja su razmišljanja bila prva po redu, i nikada nisu izdana.

Papa Pavao VI., Sluga Božji, u svojoj pobudnici o pravom štovanju Blažene Djevice Marije, u br. 45 i 47, ističe: "Krunica promatra susljedno i po redu poglavite spasotvorne događaje Otkupljenja, koji su se u Kristu ispunili: od djevičanskog začeća i otajstava djetinjstva sve do vrhunskih časova Pashe - blažene Muke i slavnog Uskrsnuća - te do njezinih učinaka na Crkvu, koja nastaje na dan Pedesetnice... Moljenje krunice po samoj svojoj naravi zahtijeva polagani ritam... kako bi molitelj mogao bolje razmišljati o otajstvima života Gospodinova, gledanima kroz srce one koja je bila Gospodinu najbliža, pa bi se na taj način mogla odatle crpsti neslućena bogatstva."

Tomu žele poslužiti i ova razmišljanja.

Predgovor Bonaventure Dude

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica