Cijena:

11,55 EUR

Dimenzije: 125 x 140

Barcode: 3850245006155

Izvodi: Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, Dječji zbor Varaždinske biskupije, Dubravka Šeparović-Mušović, Tomislav Mužek, Pavao Mašić

Trajanje: 83:06 minuta

Diskografska kuća: Orfej

Vrsta medija: CD

Skladatelj: Anđelko Igrec

Distributer: Glas Koncila

Broj diskova: 2

Glazbenici: Igrec, Anđelko;Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a;Dječji zbor Varaždinske biskupije;Šeparović-Mušović, Dubravka;Mužek, Tomislav;Mašić, Pavao

Šifra: 9AIG00002

Pashalne slike

Live snimka praizvedbe oratorija »Pashalne slike« varaždinskog skladatelja Anđelka Igreca, objavljena na dvostrukom nosaču zvuka u zajedničkom izdanju Glasa Koncila i diskografske kuće Orfej Hrvatske radiotelevizije.
Skladano na biblijske tekstove Starog i Novog zavjeta, za soliste, dječji zbor, mješoviti zbor i orkestar ovo sadržajem jedinstveno, a po stilskom opredjeljenju u hrvatskoj glazbi rijetko djelo praizvedeno je u varaždinskoj katedrali u sklopu 37. varaždinskih baroknih večeri na dan proslave 10. obljetnice Varaždinske biskupije.
U izvedbi su sudjelovali Mješoviti zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Dječji zbor Varaždinske biskupije, orguljaš Pavao Mašić, mezosopranistica Dubravka Šeparović-Mušović i tenor Tomislav Mužek, a izvedbom je ravnao mo. Vladimir Kranjčević.
Anđelko Igrec do sada je objavio 70-ak djela orkestralne, komorne, scenske i filmske te vokalne i vokalno-instrumentalne glazbe, bio dobitnikom više nagrada, a za oratorij »Pashalne slike« proglašen je dobitnikom nagrade »Josip Štolcer Slavenski« za 2008. godinu.
Uz dvostruki nosač zvuka s više od osamdeset minuta pashalnih zvučnih »slika«, koje su podijeljene na četiri dijela (Muka, Žrtva, Zahvalna gozba, Euharistija naroda), s prologom i epilogom, dolazi i prigodno tiskana knjižica s teološkim komentarom Georga Braulika, profesora Svetog pisma na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Beču.

Preporuka

Iz sličnog područja

Top ljestvica