Cijena:

85,00 kn

Izvodi: Anđelko Igrec

Glazbenici: Igrec, Anđelko

Šifra: 719

Pashalne slike (CD) NP NS

Live snimka praizvedbe oratorija

Live snimka praizvedbe oratorija »Pashalne slike« varaždinskog skladatelja Anđelka Igreca, objavljena na dvostrukom nosaču zvuka u zajedničkom izdanju Glasa Koncila i diskografske kuće Orfej Hrvatske radiotelevizije.
Skladano na biblijske tekstove Starog i Novog zavjeta, za soliste, dječji zbor, mješoviti zbor i orkestar ovo sadržajem jedinstveno, a po stilskom opredjeljenju u hrvatskoj glazbi rijetko djelo praizvedeno je u varaždinskoj katedrali u sklopu 37. varaždinskih baroknih večeri na dan proslave 10. obljetnice Varaždinske biskupije.
U izvedbi su sudjelovali Mješoviti zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Dječji zbor Varaždinske biskupije, orguljaš Pavao Mašić, mezosopranistica Dubravka Šeparović-Mušović i tenor Tomislav Mužek, a izvedbom je ravnao mo. Vladimir Kranjčević.
Anđelko Igrec do sada je objavio 70-ak djela orkestralne, komorne, scenske i filmske te vokalne i vokalno-instrumentalne glazbe, bio dobitnikom više nagrada, a za oratorij »Pashalne slike« proglašen je dobitnikom nagrade »Josip Štolcer Slavenski« za 2008. godinu.
Uz dvostruki nosač zvuka s više od osamdeset minuta pashalnih zvučnih »slika«, koje su podijeljene na četiri dijela (Muka, Žrtva, Zahvalna gozba, Euharistija naroda), s prologom i epilogom, dolazi i prigodno tiskana knjižica s teološkim komentarom Georga Braulika, profesora Svetog pisma na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Beču.

Preporuka

Iz sličnog područja