Rasprodano

Cijena:

4,65 EUR

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Posebna izdanja (Verbum)

ISBN: 953-6197-97-9

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 96

Jezik izvornika: Engleski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 190 x 120

Autori: Allen,Tom

Šifra: 279

Pasija - vodič kroz film Mela Gibsona

100 pitanja i odgovora o filmu

Nakladna kuća Verbum otkupila je ekskluzivna prava za hrvatsko izdanje knjige-vodiča kroz čuveni film Mela Gibsona o Muci Kristovoj. Knjiga nosi naslov Pasija (kao i hrvatska verzija filma), a sadrži sto pitanja i odgovora o ovom velikom filmskom hitu.
Knjigu je priredila skupina američkih autora u kojoj su uključeni poznati američki katolički teolozi i publicisti, kao i Tom Allen - jedan od bliskih suradnika Mela Gibsona. Doživjela je ogroman uspjeh te se prema prvim rezultatima prodaje očekuje da će tamošnje izdanje biti prodano u preko milijun primjeraka.
Knjiga ima 96 stranica i sadrži pitanja i odgovore koji pomažu razumjeti vjerski, povijesno-politički i kulturni kontekst događanja u filmu te će stoga kao odlično informativno sredstvo dobro doći svim gledateljima. Osim toga u knjizi se nudi analiza filma od prizora do prizora, kao i objašnjenja njegove simbolike. Među pitanjima su i ona o temama koje su bile predmet mnogih javnih rasprava, poput onih o ulozi Židova u Kristovoj muci i smrti, o nasilju u filmu itd. (Posjetite i stranicu www.pasija.com koja je hrvatski doprinos međunarodnoj inicijativi promicanja svijesti o snazi Kristove muke).

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica