Cijena:

80,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Vlastita naklada (Miki Bratanić)

ISBN: 978-953-954-148-2

Uvez: Meki

Broj Stranica: 20

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2018

Autori: Bratanić,Miki

Šifra: 978-953-954-148-2

Visina: 280 mm

Širina: 200 mm

Priče iz konobe za djecu

"Priče iz konobe za djecu" naslov je edukativne knjige za naše najmlađe koja je prvi put predstavljena javnosti na 12-im danima otočkih dječjih vrtića u lijepom ambijentu hvarskog Arsenala, pred mnogobrojnom publikom koja je posjetila otvaranje ovog vrijednog trodnevnog događaja, čije je geslo: “Od baštine za baštinu”.

"Priče iz konobe za djecu" dio su projekta "Priča o konobi", u kojem autor nastoji očuvati i promovirati naše tradicionalne lokalne, nacionalne i univerzalne vrijednosti.

U ovoj priči kroz dijalog sa djedom djeca uče o životu u konobi, sa konobom i od konobe. Kao brižan učitelj djed ih poučava o značenju pojedinih predmeta koji se upotrebljavaju u konobi, o radu u vinogradu, preradi grožđa, te pravljenju i čuvanju vina, ali iznad svega uči ih oživotu. U knjizi je naglašena priča, a ilustracije su samo mali začin, pa se za nju ne može reći da je slikovnica, što je uobičajen izraz za knjigu namjenjenu mlađim uzrastima, već priča namjenjena onoj malo starijoj djeci ili odgajateljima koji će je čitati onim najmlađim.

Priča je napisana u standardnom hrvatskom jeziku sa utjecajem urbanog splitskog govora, sa idejom da je odgajatelji u dječjim vrtićima u pojedinim otočnim (ali i priobalnim) mjestima sami prevedu na svoj lokalni dijalekt, te je ožive u obliku igrokaza za djecu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica