Cijena:

100,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Vlastita naklada (Miki Bratanić)

ISBN: 978-953-95414-9-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 116

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2021

Autori: Bratanić,Miki

Šifra: 978-953-95414-9-9

Visina: 210 mm

Širina: 140 mm

Priče iz konobe za starije

Priče iz konobe za starije zbirka je kratkih priča iz života ljudi povezanih s konobom. Neke su priče izmišljene, neke stvarne, neke su osobne, autorove, bilo iz djetinjstva ili iz mladosti, neke su ozbiljne, neke šaljive, ali sve su one ležerne, pisane jednostavnim narodnim jezikom, nekom vrstom splitske ili dalmatinske urbane čakavice. Premda naslov knjige sugerira na nešto ozbiljno, ili “samo za odrasle” on je samo simpatičan nasljednik naslova autorove prethodne knjige “Priče iz konobe za djecu”. Priče iz konobe za starije namjenjene su dakle svima koji vole opuštajuća i lagana štiva u formi kratkih samostalnih cjelina tj priča.
A ovo su naslovi priča: Krakun iznutra, Rock & roll u jematvi, Konoba za one stvari, Dičja hodalica, Šufit, Lambik, Donja kuhinja, Jedna besida o bačvici i jedna o purteli, BMW za Gorenje, U konobi moga dida, Konoba na drugemu katu, Sveti Mikula popi prošek, Kanota, Dota moga punca, Digod je čagod boje ne znat, Sve je prije bilo boje, Blues uz
žmul, Don Stjepan i njegovi zahodi, Dalmacija i vino, Zadruga za druge, Vikend dnevnik jedne enologinje, Marica i Šime, Lazaret prid porton, roza prid lozon, Tamić, Inštrukcije za obid na piru, Nikoliko batudih ča vajo zapontit, Ustanak iz konobe. Zadnja u nizu priča “Ustanak iz konobe” autorova je fikcija inicijacije ustanka pučana otoka Hvara pod vodstvom Matija Ivanića, koju autor smješta upravo u jednju konobu. Ovo je autorova četvrta knjiga na temu konobe u sklopu njegovog projekta “Priča o konobi”.
S tekstom na kraju knjige naslovljenim “Dvi riči za žuntu”, autor se na poseban način zahvalio vjernim čitateljima na praćenju i čitanju.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica