Cijena:

15,26 EUR

Nakladnik: Zaklada Čujem, vjerujem, vidim

ISBN: 978-953-7657-74-1

Godina izdanja: 2011

Vrsta medija: CD

Autori: Golub,Ivan

Broj diskova: 1

Šifra: 9ZČV00046

Prijatelj Božji (Zvučna knjiga)

Knjiga Prijatelj Božji prvi put je objavljena u izdanju nakladničke kuće "Naprijed" u nizu Biblioteka Religija i mistika. Recenzenti izdanja bili su Tonko Maroević i Aldo Starić.

Knjiga se sada pojavljuje u zvučnom izdanju u nakladi Zaklade "Čujem, vjerujem, vidim", povodom osamdeset godina života profesora Ivana Goluba.
Posebna osobitost ove zvučne knjige jest i ta, da prve i zadnje dijelove knjige govori sam autor, a ostali tekst interpretirali su: Dubravko Sidor i Tanja Popec. Knjigu je tehnički obradio, Tomislav Račan, snimio i uredio, Mirko Hrkać. Knjiga je snimljena u studiju Hrvatskog katoličkog radija. Zvučni zapis je objavljen uz potporu Ministarstva Kulture Republike Hrvatske.

Sam naslov knjige Prijatelj Božji pokriva sadržaj knjige. Knjiga kazuje i temeljem biblijskih izvora dokazuje da je čovjek stvoren kao prijatelj Božji. U knjizi se najprije govori o bogomdanoj riječi ili Objavi i o bogomdanoj riječi ili vjeri, o njenoj povijesnosti i poetičnosti, o vjeri i kulturi. Nadalje pokazuje se kako biblijski naziv "čovjek slika Božja" u konačnici znači "prijatelj Božji". Najzad se pokazuje da je čovjek igrač – homo ludens slika Boga koji je "Bog koji se igra-Deus ludens." I u tom spletu se govori o vjeri i umjetnosti. Na kraju nalazi se "Mali biblijski rječnik" gdje se ključni biblijski izrazi što dolaze tijekom knjige podrobno tumače. Knjiga Prijatelj Božji je i interdisciplinarno djelo.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica