Cijena:

65,00 kn

Nakladnik: Teovizija

Biblioteka: Sklad

Uvez: Meki

Broj Stranica: 146

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2007

Dimenzije: 200 x 120

Autori: Torkington,David

Šifra: 1849

Pustinjak

Knjiga Pustinjak je prvi dio trilogije o molitvi koju je autor zamislio pod naslovima “Pustinjak”, osobno otkriće molitve, “Prorok”, unutarnji smisao molitve i “Mistik”, od karizmatske do mistične molitve.

Autor David Torkington, katolički je novinar, pisac i propovjednik na engleskom jezičnom području, kolumnist The Catholic Heralda, piše za mnoge novine i časopise u Velikoj Britaniji, USA i Kanadi. Mnogo putuje po svijetu i drži seminare i predavanja pa je između ostalog u 2000. godini održao i seminar “Neprestana molitva” na konferenciji za mlade u Međugorju. Specijalist je za kršćansku duhovnost, posebno franjevačku i karmelićansku (više podataka o njemu na web stranici freespace.virgin.net/david torkington)

Djelo je nastalo kao plod autorovog dugotrajnog traženja i iskustava u molitvi. (Prva je knjiga izišla 1977. god., druga 1987., god., a treća 1995. god.)

Sve što se ovdje govori o molitvi u stvari je poznato i nije novo. No o molitvi se ovdje ne govori kao o fenomenu i teoretskom pojmu nego o nečem što je nasušna potreba i svakodnevna praksa, pa i onda kad nam je život uglavnom uredan i naizgled bez problema, o nečemu što se u nama razvija i raste i po čemu se mi mijenjamo i rastemo. Govori se tako da bude svima razumljivo, ponajviše nama običnim modernim ljudima koji nemamo puno vremena ni znanja i vrlo smo često prepušteni, u praktičnim stvarima što se molitve tiče, vlastitom traženju, lutanju i pokušavanju. Sve je to uvijeno u živahnu, duhovitu i zanimljivu priču o susretima i razgovorima dvaju glavnih osoba djela - oca Robertsona, svećenika koji je, nakon dvadeset godina prakse, po vlastitim riječima, došao do duhovnog bankrota i prestao moliti, i četrdesetgodišnjeg laika, zavjetovanog člana franjevačkog svjetovnog reda, Petera Calvaya koji pod tim imenom

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika