Rasprodano

Cijena:

49,00 kn / 6,50€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Uskličnik

ISBN: 978-953-235-408-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 224

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 191 x 122

Prevoditelj: Ivan Nekić

Autori: Guardini,Romano

Šifra: 6203

Razmatranja o svetoj misi - džepni uvez

Romano Guardini ovim razmatranjima pruža dragocjenu pomoć za dublje i bogatije iskustvo svete mise. Osim što objašnjava kako se bolje pripraviti i na potpuniji način sudjelovati u svetoj liturgiji, on objašnjava značenje obreda, molitvi, riječi i gesta u misi i pomaže čitatelju da cjelovitije uđe u iskustvo Isusove riječi i sakramenta.

Kroz trideset i tri meditacije Guardini se u svom prepoznatljivom stilu, kojeg istodobno odlikuju duboka teološka misao i pjesnička izražajnost, dotiče i mnoštva praktičnih pitanja, poput onih o usredotočenju pažnje tijekom mise, o stavovima tijela, o smetnjama, o ispravnom načinu primanja svete pričesti, o gestama pobožnosti itd.

Ova knjiga je pomogla generacijama vjernika da prodube svoju pobožnost, usredotoče svoj um i da rastu u shvaćanju i doživljavanju Božje milosti tijekom mise. Nakon rasprodanog prvog izdanja sada se pojavljuje i u džepnom uvezu biblioteke Uskličnik kako bi bila dostupnija većem broju ljudi.

Knjiga Razmatranja o svetoj misi na osobit način se nadopunjuje s Guardinijevim poznatim djelom Sveti znakovi, te zajedno omogućuju bolje razumijevanje kršćanskoga života.

Drago mi je da su Guardinijeva razmatranja o misi dostupna ponovno i današnjim čitateljima. Oni će se u ovim razmatranjima susresti s jednim od najpoznatijih duhovnih pisaca 20. stoljeća i shvatit će da iako su liturgija i euharistija doživjele značajne promjene tijekom posljednjih desetljeća, prava milost Kristove prisutnosti među nama u misi nastavlja i dalje biti iznimni Božji dar nama – dar koji Romano Guardini prekrasno opisuje.
Henri J. M. Nouwen

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica