Cijena:

40,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Teovizija

Biblioteka: Teološke meditacije

ISBN: 953-209-044-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 132

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2005

Dimenzije: 200 x 115

Autori: Vučković,Ante

Šifra: 4885

Riječju probuđeni

Riječ je tajna. Ne toliko zbog zamršenosti ili nedokučivosti, koliko zbog njezina bogatstva, dubine i širine. Tajnovitost riječi ne nalikuje tajnim dogovorima koji se skrivaju od javnosti. Njezina se tajnovitost zrcali u našoj ljudskoj nemoći da ovladamo riječju. Čovjek, posebice zapadni čovjek teži ovladavanju nad svime s čim se susreće. Volja za moći se pokazuje i u odnosu prema jeziku. No, postoje iskustva ljudske nemoći, iskustva koja nas sile da sami sebe vidimo s druge strane, s one nemoćne. Takva su nam iskustva dragocjena. Pokazuju nam naše granice i našu krhkost.
Bolest, smrt, strah. Dar, zahvalnost, ljubav, vjernost, iskrenost, drugi. Naravno, sva ova iskustva, upravo stoga što u njima najčešće ne možemo ili možemo vrlo malo, upućuju na bogatstvo života koje nam izmiče ako ga jednosmjerno oblikujemo voljom za moći. Otvorimo li se vlastitoj krhkosti i ograničenosti, otkrivamo i otvorenost prema Riječi.
Tako, osim svoje nemoći nad tajnom riječi, otkrivamo i svoju nemoć nad Riječi. No, u oba slučaja naša je nemoć preduvjet susretu i vrata u život.
Riječ je evanđelistu Ivanu bila, upravo zbog svoje tajnovitosti, jedina pogodna riječ da naznači Božji dolazak k nama i naše okretanje k Njemu.

(Tekst iz uvoda knjige)
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika