Cijena:

30,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-184-3

Uvez: Broširano

Broj Stranica: 40

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 160 x 180

Autori: Bratanić,Miki

Šifra: 773

Ruzarij za Hrvatski križni put

Jedinstvena knjižica poetskih meditacija o stradanju hrvatskoga naroda na Križnome putu mladog splitskog autora Mikija Bratanića.
»Dugo mi je trebalo da shvatim i spoznam što znači izraz hrvatska šutnja, što je strah i što je strahota. Čuđenje je bivalo sve jače kako su prolazile godine u novoj i slobodnoj državi Hrvatskoj, a ja sam se i dalje morao spuštati u moj podzemni svijet ne bih li čuo tužne priče, i to tiho, opet tiho. Razočaranje je bilo potpuno kad sam i dalje gledao strah u ljudima koji su proživjeli strahotu. Pa zar mi sad ne živimo u svojoj, slobodnoj Hrvatskoj? Zar ne možemo slobodno reći istinu? Sva moja traženja odgovora na to pitanje svela su se na jedno: možemo, samo tiho, da ne uznemirimo savjest onih koji su strahote činili, a pogotovo da ne uznemirimo baštinike te strahote«, piše Bratanić tumačeći razloge nastajanja »Ruzarija za Hrvatski križni put«, ističući da je ruzarij ili krunica najljepša molitva koju je čovjek smislio.
Poetske meditacije popraćene su izvornim fotografijama stradanja hrvatskih vojnika i civila tijekom 1945. godine a poseban pečat djelu daju ilustracije s. Pije Pađen, koja je i sama nakon 1945. tijekom izbjeglištva prošla 11 logora te proživjela križni put svoje obitelji.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica