Rasprodano

Cijena:

200,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Splitsko-makarska nadbiskupija - Crkva u svijetu

Biblioteka: Zajednička izdanja

ISBN: 953-6151-82-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 696

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 240 x 185

Autori: Vidović,Mile

Šifra: 4521

Splitsko-makarska nadbiskupija: župe i ustanove

Knjiga ima tri dijela.

Prvi donosi kratki povijesni prikaz Splitsko-makarske nadbiskupije, njezinih središnjih ustanova i drugih crkvenih ustanova koje se nalaze na njezinu području.

Drugi govori o župama Splitsko-makarske nadbiskupije. Župe su svrstane u dekanate, koji su poredani po alfabetskom redoslijedu. Budući da nadbiskupija ima 12 dekanata, tako i knjiga ima 12 dekanatskih cjelina. Najprije se govori o samom dekanatu, a potom o pojedinim župama, poredanim po alfabetskom redoslijedu unutra dotičnog dekanata. Napominjem da sam podatke o brojnom stanju župa donio prema državnom popisu od 31. ožujka 2001. U rijetkim slučajevima župnici su dali svoje ispravke ili pak još svježije podatke, što sam uvažio. Nazivi župa doneseni su prema službenim pečatima župnih ureda iz 1976. godine.

Treći dio knjige govori o redovništvu na području Splitsko-makarske nadbiskupije. Najprije je govor o muškim, a potom o ženskim redovničkim zajednicama koje sada postoje u nadbiskupiji.

Dodatak je na kraju knjige. U njemu su popisi svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije, živih i umrlih, zatim bogoslova, kako nadbiskupijskih tako i franjevačkih Provincije Presvetog Otkupitelja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke