Cijena:

40,00 kn

Nakladnik: Župa Uznesenja BDM - Brodsko Vinogorje

Biblioteka: Putevi odrasle vjere

ISBN: 953-7336-13-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 81

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 175 x 125

Prevoditelj: Pavao Madžarević

Autori: Grün,Anselm

Šifra: 1880

Svaki dan ima svoj blagoslov

Jutarnje i večernje molitve tijekom tjedna, Oče naš

Molitve koje donosi ova knjižica neka ti pomognu izraziti misli koje su u tebi, a za koje ne nalaziš riječi. Neka podupru tvoju molitvu. Mnogi ljudi govore da ne znaju kako moliti. Službene molitve su im previše strane. S vlastitim se riječima teško nose. Zato ti autor u ovim molitvama želi posuditi riječi. Želi ti da te riječi više približe k Bogu, da u riječima osjetiš Božju spasonosnu i ljubeću blizinu i da u tebi pri moljenju nastane slika milosrdnoga i dobroga Boga pred kojim možeš izreći što je u tebi. Ali riječi te hoće i potaknuti da tražiš vlastite riječi koje bolje odgovaraju.
Nakon jutarnjih i večernjih molitava koje je formulirao sam autor, protumačio je Oče naš. Oče naš je molitva koju nas je naučio sam Isus. S njom se ne susrećemo samo u svakome bogoslužju, nju mnogi kršćani mole uvijek iznova i u svojoj svakodnevici za sebe i imaju s njom važna duhovna iskustva. U njoj su izrazili svoju vjeru i svoju čežnju za Bogom. To je prastara molitva koja je mnogim ljudima pomogla riječima izraziti svoj odnos prema Bogu. I to je prije svega molitva koju možemo moliti zajedno sa svim ljudima.
Pokušao je Oče naš protumačiti tako da to može postati tvoja vlastita molitva. Kad ju moliš, sudjeluješ zajedno s mnogim ljudima koji su ove riječi izgovarali prije tebe i u njima pronalazili put k Bogu. Možeš sebi zamisliti da pokojni, koje si poznavao, govore sada ove riječi u nebu, ali otvorenih očiju koje gledaju Onoga kojemu su ove riječi upravljene.
Želimo da ti ovaj molitvenik pomogne steći novu radost u molitvi i iskusiti molitvu kao mjesto na kojemu tvoja duša diše, na kojemu se tvoje srce širi i na kojemu se osjećaš nošen Božjom ljubavlju. 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika