Cijena:

150,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Crkva u svijetu

Biblioteka: Radovi

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 82

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 300 x 213

Autori: Marović,Šime

Šifra: 508

Svećenička pjevačka služba

NAPOMENA: Izdanje je trenutno rasprodano!

Crkveni dokumenti stalno nas potiču da katolička liturgija doista postane što dostojanstvenija i izvor duhovnog bogatstva za svakog vjernika. Budući da pjevanje svećenika u liturgiji zahtjeva pripremu i vježbanje, kako bi se liturgijski čin odvijao u ozbiljnosti te urodio duhovnim dobrom, u tu svrhu priređen je i ovaj priručnik Svećenička pjevačka služba.

U priručniku se nalazi više gregorijanskih i pučkih napjeva Evanđelja. Pučki napjevi Evanđelja prisutni su u priobalnom dijelu Hrvatske. Izraz su duše i duhovnosti službenika oltara, koji su pučko pjevanje stoljećima brižljivo čuvali i prenosili usmenim putem na nove naraštaje liturgijskih službenika. Po crkvenom pučkom pjevanju, bilo crkvenih pučkih pjevača ili pak svećenika, prepoznati smo i izvan granica Hrvatske. Njegovati ih treba, jer je u njima prisutna vjera i nada koja nas je održala stoljećima na ovim prostorima prelijepe naše Domovine.

U ovom priručniku donijet je poneki napjev i iz novog Rimskog Misala (2002.). 

Uz ovaj priručnik nalazi se CD koji će pomoći kod učenja pojedinih gregorijanskih ili pučkih napjeva. U kazalu je označen napjev rednim brojem koji je snimljen na CD-u.

Ovaj priručnik i CD, u prvom su redu namijenjeni bogoslovima i svećenicima koji žele da im liturgijski čin bude svečan i dostojanstven.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika