Rasprodano

Cijena:

9,16 € / 69,02kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Verbum

Biblioteka: Uskličnik

ISBN: 978-953-235-336-5

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 224

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 191 x 122

Prevoditelj: Frane Sentinella

Autori: Papini,Giovanni

Šifra: 5627

Sveti Augustin - džepni uvez

U Papinijevu djelu Sveti Augustin, upoznat ćemo lik velikog sveca, crkvenog naučitelja i jednoga od najvećih mislilaca svih vremena. Autor djela izričito naglašava da ne želi dati
romansiranu biografiju sv. Augustina, nego pravu Augustinovu povijest, zasnovanu na činjenicama i citatima. Ta znanstvena utemeljenost ne oduzima djelu umjetničku vrijednost. Naprotiv, drama Augustinova života tako je živo prikazana da Papinijevo djelo, bez predaha, čitamo kao najzanimljiviji roman. Papini se nije ustručavao prikazati i poroke Augustinove mladosti, što ne umanjuje njegovu veličinu, nego, naprotiv ukazuje na još veće djelovanje milosti, koja se u Augustinu tako živo očitovala. Ovo djelo, u kojem je prikazan Augustinov život i njegova misao, dobar je putokaz i čovjeku današnjice.

Od Augustinova lika dijele nas stoljeća, ali je njegova ličnost bliža suvremenom čovječanstvu, više nego ikad prije. "Nemirno je srce naše dok se ne smiri u Tebi", odzvanja i danas u srcima mnogih.

Ovo iznimno djelo koje približava život i značaj svetoga Augustina iznova je čitateljima dostupno u popularnoj Verbumovoj biblioteci Uskličnik.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica