Cijena:

47,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Katehetski priručnici

ISBN: 978-953-11-0461-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 192

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 262 x 190

Autori: Filipović,Ana Thea, Gadža,Mirjam, Gadža,Slava Viktorija, Matković,Anto, Radinović,Sanja Natanaela, Vučica,Mirjana

Šifra: 335

Svjetlom vjere - udžbenik

Udžbenik katoličkoga vjeronauka za 4. razred srednjih škola

U skladu s Programom katoličkog vjeronauka za četverogodišnje srednje škole, ovaj udžbenik obrađuje pet tematskih cjelina, od kojih se prve četiri sastoje od pet, a zadnja od četiri teme. On tematizira pitanje Boga i kršćanske vjere u suvremenom svijetu (I.), iznosi na vidjelo specifičnost biblijske slike Boga i iskustva Boga (II.), uvodi u kršćanski pogled na svijet ljudskog rada i stvaralaštva (III.) te na izazove znanstveno-tehničkog napretka (IV), progovara o kršćanskoj vjeri i nadi u čovjekovu apsolutnu budućnost (V.).

Ovaj udžbenik poziva učenice i učenike na razmišljanje o tome na koji se način danas postavlja ili ne postavlja pitanje Boga, koja su obilježja vjere i nevjere u našim sredinama, kakva su njihova vlastita iskustva i poimanja Boga, kako protumačiti pojave novih religioznosti, može li se Boga spoznati razumom, zašto Bog dopušta zlo i patnju u svijetu?
Kršćanska vjera, s druge strane, postavlja vlastita pitanja koja zahtijevaju odgovore primjerene životu u današnjem društvu i vremenu. Riječ je o značenju biblijske slike Boga i iskustva Boga za kršćane kroz povijest i danas, o mjestima i mogućnostima iskustva Boga u našem životu, o otkrivanju temeljnih obilježja kršćanske slike o Bogu. Kršćanska nada u budućnost tema je koja uči povezivati svjetovna pitanja o budućnosti s vjerničkim pitanjem o čovjekovoj apsolutnoj budućnosti i s kršćanskom nadom u vječni život, kojoj je temelj Kristovo uskrsnuće.

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica