Cijena:

40,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Karitativni fond UPT Đakovo

Biblioteka: Knjižnica U pravi trenutak

ISBN: 953-208-152-6

Uvez: Meki

Broj Stranica: 327

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2004

Dimenzije: 200 x 139

Prevoditelj: Vito Smoljan

Autori: Balthasar,Hans Urs von

Šifra: 3420

Ti kruniš godinu dobrotom svojom

Radiopropovjedi na Gospodnje i Gospine blagdane

Jedan od najvećih katoličkih teologa 20. stoljeća bio je bez sumnje Hans Urs von Balthasar (1905.-1988.). Njegovo je djelo po svojoj tematici vrlo opširno i složeno. Ono je poput mozaika različitih kamenčića, poput labirinta čiji zavoji ulaze u područje teologije, filozofije, književnosti i umjetnosti.

Prema njegovu naučavanju Isus ne samo da svjedoči za istinu nego jest istina. On svjedoči za ono što je iskusio i vidio, štoviše, on je na radikalan i neponovljiv način istina. On je tumač Očeve istine, ali je i sam tumačen od Duha, koji uvodi u svu istinu, bilo tumačeći križ i uskrsnuće Sina bilo čineći od tumačenja Sina, "beskonačno tumačenje" kroz stoljeća. Biblijski tekst na kojem počiva struktura balthasarovske trilogije jest Iv 1,14: "i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca -pun milosti i istine".

U ovoj knjizi donosimo neke njegove radio-propovijedi. I kroz njih nastoji predočiti svoje teološke misli, svoju teološku antropologiju. Mogu poslužiti propovjednicima i svim tumačima evanđelja suvremenom čovjeku tijekom liturgijske godine.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica