Cijena:

95,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-147-8

Uvez: Broširano

Broj Stranica: 346

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 220 x 160

Šifra: 843

Ti si Krist - za nas i za sve ljude NP NS

Izjave i odluke Druge biskupijske sinode đakovačke i srijemske

Dokument u kojem su sabrane izjave i odluke Druge biskupijske sinode Đakovačke i srijemske biskupije.
Na 346 stranica, u šest tematskih cjelina razvrstani sinodski zaključci - Evangelizacijsko poslanje Crkve đakovačke i srijemske, Evangelizacijski naglasci i smjernice, Evangelizacijska prisutnost i djelovanje Crkve u društvenom životu, Službe i karizme u ostvarenju evangelizacijskog poslanja Crkve, Evangelizacija kroz slavljenje liturgije i sakramenata te Ustroj biskupijske zajednice u službi evangelizacijskog poslanja - objavljeni su pod geslom sinodskoga hoda Đakovačke i srijemske biskupije i četiri sinodska zasjedanja u razdoblju od 2000. do 2002. godine tijekom kojih je Crkva promatrala različite oblike svoga života i djelovanja, mnogobrojna pitanja i prijedloge »Ti si Krist - za nas i za sve ljude«.
Kao putovi nove evangelizacije, izjave i odluke Crkve đakovačke i srijemske, prema proglasu đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. dr. Marina Srakića, bit će istinsko uporište, pravilo i putokaz za ostvarivanje pastoralnog djelovanja Crkvi đakovačko-osječkoj ali i svim svećenicima, redovnicima i redovnicama i Kristovim vjernicima, koje je nadbiskup Srakić pozvao da »u duhu istinskog zajedništva prihvate odredbe donesene u Knjizi sinode i marno se njome služe u ispunjavanju svoga poslanja - življenja i naviještanja evanđelja« - kako stoji u dekretu proglašenja objavljenom na prvim stranicama knjige.
Posebnom je izjavom, također objavljenom u knjizi, sinodske izjave i odluke prihvatio i proglasio vrijedećim za Srijemsku biskupiju novi srijemski dijecezanski biskup, mons. mr. Đuro Gašparović.
Preglednost dokumenta jedna je od njegovih osobina a postignuta je grafičkim oblikovanjem te tematskim kazalom i označivačima stranica za lakše snalaženje prilikom čitanja.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika

Top ljestvica