Rasprodano

Cijena:

18,00 EUR / 135,62kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Biblica

ISBN: 978-953-11-0729-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 375

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2012

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Popović,Anto

Šifra: 5009

Torah - Pentateuh - Petoknjižje

Uvod u knjige Petoknjižja i u pitanja nastanka Pentateuha

Knjiga Torah-Pentateuh-Petoknjižje je od ukupno četiri knjige u planiranom nizu s naslovom Uvod u knjige Staroga zavjeta.
To je razlog zbog kojega su na početku, u prvom dijelu knjige, obrađena pitanja koja se tiču cijeloga "Uvoda u Stari zavjet", kao što su, primjerice, povijesni pregled discipline "Uvoda u Stari zavjet" ili pitanje odnosa Staroga i Novoga zavjeta, te pitanja kanona i hermeneutičke strukture Staroga zavjeta.
Drugi dio knjige najprije obrađuje pet knjiga Pentateuha kao jednu cjelinu, a potom slijedi uvod u pojedinačne knjige i kratki, selektivni komentar odabranih ulomaka svake od pet knjiga Petoknjižja.
U trećem dijelu knjige obrađeno je pitanje oblikovanja Pentateuha.
Cilj ove knjige, kao i cijeloga planiranog Uvoda u knjige Staroga zavjeta jest olakšati čitanje i razumijevanje poruke pojedinačnih starozavjetnih knjiga u njihovom literarnom i teološkom kontekstu te, također, informirati o prošlim i o novijim pravcima istraživanja povijesti rasta i tekstualnog oblikovanja Petoknjižja.
Knjiga donosi sintezu suvremenih udžbenika, komentara i monografskih studija, koje je autor preveo, prilagodio i objedinio, ali također sadržava i elemente originalnosti ne samo u detaljima nego i na razini općeg pristupa Pentateuhu kao cjelini i njegovim pojedinačnim knjigama.

(Tekst s korica knjige)

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika

Top ljestvica