Cijena:

100,00 kn / 13,27€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Naša ognjišta

ISBN: 953677171-3

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 215

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 210 x 140

Autori: Bodrožić,Ivan

Šifra: 2066

U svjetlu Radosne vijesti

Nedjeljne i blagdanske propovijedi za liturgijsku godinu B

Knjiga U svjetlu Radosne vijesti sadrži nedjeljne i blagdanske propovijedi za liturgijsku godinu B autora Ivana Bodrožića, svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije.
Riječ je o propovijedima na osnovu liturgijskih svetopisamskih čitanja, koje pisac rasvjetljava suvremenom čitatelju na suvremen način. Tako predlošci sabrani u ovoj knjizi nude ideju ili nit vodilju koju svaki pojedini propovjednik dodatno još može i razraditi prilagođavajući ih svom osobnom nastupu i uvjetima dušobrižnog rada. Na taj način ove propovijedi potiču i nadahnjuju na daljnje razmišljanje, te na razradu i primjenu evanđeoskih sadržaja u prigodama dušobrižnog djelovanja koji nije jednoobrazan, nego različit i raznolik, ovisno već od dušobrižnih prigoda u kojima pojedini svećenik djeluje.
Značajka ovih propovijedi je usredotočenost na evanđeoski odlomak, što je bio svjesni izbor, pa i onda kad je možda autoru bilo lakše poći od nekog drugog svetopisamskog čitanja predloženog za nedjeljno ili blagdansko čitanje.
Usmjerenost na Evanđelje, usmjerenost je na osobu Isusa Krista, njegove riječi i djela. Odlika je ovih tekstova da su kristološki i kristocentrični, što, naravno, svaka propovijed, kao tumačenje otajstava Božjih, mora i biti.
Koliko je autor u tome uspio neka procijene čitatelji. Iskreno se nadamo da će ove propovijedi biti vrijedna pomoć svećenicima za nedjeljno tumačenje riječi Božje.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica