Cijena:

10,00 kn

Nakladnik: Župa sv. Andrije apostola, Donji Andrijevci

Biblioteka: Ministrant

ISBN: 978-953-7436-25-4

Uvez: Meki

Broj Stranica: 112

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 167 x 110

Priređivači: M. Kelbas, N. Mihaljević, Ž. Cvitković

Šifra: 5429

Umnoži nam vjeru

Dvanaest

Papa Benedikt XVI. proglasio je 11. listopada 2012. "Godinu vjere". Time je dao poticaj svim članovima Crkve da slijedeću godinu dana porade na vlastitoj vjeri. Papa putuje svijetom i dolaze mu vjernici iz svih krajeva, te je vrlo upoznat sa životom kršćana. Mnogi su se vjernici u ovom užurbanom i potrošačkom društvu izgubili. U njima se sve više gasi vjernički žar: potišteni su, nezadovoljni i nesretni. Bog nam nije predvidio takav život. Bog želi da kao njegova djeca živimo puniji i sretniji život.

Ova skromna knjižica želi biti mala pomoć na tom putu rasta u vjeri. I još nešto – vjera je život koji treba hraniti, njegovati i podržavati. Preporučujem ti da svaki dan odvojiš neko vrijeme za svoju vjeru i Boga. Ako je duša besmrtna, ona to i zaslužuje. Dakako, ako nam to nešto znači. Kad nam je netko ili nešto važno u životu za to odvajamo svoje vrijeme.

"Dvanaest koraka" je kao hod kroz glavne istine naše vjere. Tumačenja su praćena molitvama. Bez molitve teško da ćemo uspjeti umnožiti našu vjeru. Ako imamo plamen vjere u srcu čuvajmo ga, raspirujmo ga redovitom molitvom i nedjeljnom svetom misom. Svi smo mi pomalo slabi u vjeri i kršćanskom životu. Bog nas nije ostavio same i bespomoćne. Želi da mu se što više približimo, da rastemo u vjeri. Na meni je hoću li nešto poduzeti ili ostati nemaran.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika