Cijena:

4,00 € / 30,14kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

Nakladnik: Apostolatski centar Sav Tvoj

ISBN: 953-6471-81-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 48

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 170 x 120

Autori: Courtois,A. Gaston

Šifra: 9SAV00678 (br. 6)

Unutarnji život

Od kako je izašlo slavno djelo Dom Chautarda Duša apostolskog djelovanja, izraz "unutarnji život" prodro je u svaku kršćansku sredinu. No taj je izraz u dušama mnogih jedan dosta neodređen pojam, koji ponekad može doživjeti da bude iskrivljen kad to nije bez obzira na svako apostolsko djelovanje. Možda to objašnjava i činjenicu da su neki vjernici mislili da ga mogu prezreti, ako ga već neće smatrati opasnim. S druge strane vidimo da se i najrevniji apostoli, koji svoju revnost ne crpe iz najužeg sjedinjenja sa Gospodinom, iscrpe i izgube hrabrost vrlo brzo.
Oni koji ustraju, bez sumnje provode unutarnji život onako kako je gospodin Joudann pisao prozu, i ne znajući ... No možda će im biti korisno da imaju pravi pojam o unutarnjem životu.
Ako je istina, da se Gospodin igra tehnikom i kategorijama da bi oživio jednu dušu, isto je toliko istina da najčešće vjernost nekim pravilima dobroga ukusa i iskustva - koja su kao izraz njegovog najobičnijeg ponašanja, u najviše slučajeva - olakšava duhovni razvoj kršćanina.
Ova knjižica nema nakanu biti kakav potpuni traktat ascetike ili mistike, nego praktični sadržaj, pisan jasnim i pristupačnim govorom, o onom što se podrazumijeva pod "unutarnjim životom", o razlozima radi kojih ga treba pokušati u sebi razviti i o najjednostavnijim sredstvima kako ćemo to postići.
Neka ove stranice pomognu, ne samo svećenicima i redovnicima, nego svim vjernicima, svakoj plemenitoj duši, da u intimnosti s božanskim Učiteljem crpe pomoć u ostvarivanju riječi svetoga Pavla: "Živim, ali ne živim više ja, nego Krist živi u meni".


 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica