Cijena:

49,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 953-241-047-3

Uvez: Broširano

Broj Stranica: 120

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 200 x 130

Autori: Leclerc,Eloi

Šifra: 876

Uskrs u Galileji ili susret s uskrslim Kristom

Autor knjige, franjevac Eloi Leclerc, jedan je od najuspješnijih pisaca suvremene francuske vjerske knjige, koji u svojim djelima majstorski dovodi u interakciju franjevačku duhovnost i uvjete u kojima živi suvremeni čovjek.
»Ponovni uskrsni susreti«, »Povratak u Galileju kroz povijest Crkve« te »Naša unutarnja Galileja« - neki su od podnaslova knjige pod kojima autor problematizira temu sadašnje superkritične i agnostične kulture u kojoj je lik povijesnoga Isusa veoma osiromašen.
Sto dvadeset stranica Leclercove knjige vraća nas točno tamo gdje se odvijao Isusov povijesni, zemaljski dio puta, gdje je započelo njegovo djelovanje i odakle se Radosna vijest počela širiti... u Galileju. Opisujući i karakterizirajući biblijskim citatima Galileju kao izabrano mjesto pashalnoga ukazanja, obećanoga ponovnog susreta s uskrslim Kristom, Leclerc potvrđuje istinu o nerazdjeljivosti povijesnog i natpovijesnog kad je riječ o otajstvu Isusova uskrsnuća i ponovnog Kristova ukazanja. Pišući o tom susretu, u simbolikom obojenoj Galileji, autor poziva čitatelje neka pođu ususret pashalnom Kristu. Taj će susret u Galileji otvoriti put prema iskustvu Isusova misterija u kojemu najintimnije zajedništvo s njegovom osobom ide ukorak s najvećim zajedništvom sa svijetom. Samo je takvo iskustvo, potvrđuje autor, kadro odgovoriti na duhovna očekivanja našega vremena.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica