Cijena:

45,00 kn / 5,97€
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0338-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 104

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 200 x 110

Autori: Raguž,Ivica

Šifra: 384

Vesperae sapientiae christianae

Tribine 3

Knjižica je plod tribina »Vesperae sapientiae christiane«, održanih tijekom 2006. godine u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Osijeku, a u njoj su sabrana teološka promišljanja o eshatološkim temama.
Mnogo ima uzroka za zaborav eshatologije i tradicionalnih eshatoloških tema u teologiji, duhovnosti, katehezi, propovijedima i svakidašnjemu životu vjernika, a promišljanja u ovoj knjižici pokazuju da eshatologija nije u suprotnosti s kršćanskim dogmama, nego im omogućuje istinsku konkretizaciju za današnje vrijeme. Ova promišljanja ujedno predstavljaju i poticaj da kršćani ponovno otkriju važnost eshatologije za teologiju i duhovnost.
Ovdje su predstavljena samo neke eshatološke teme i pojmovi kao što su duša, čistilište, nebo i pakao. Riječi ove knjižice ne mogu se usporediti s ljepotom poetskih riječi jedne »Tondalove vizije« ili Danteove »Božanske komedije« i, u neku ruku, predstavljaju ponešto suhoparne pojmove teološke znanosti koji mogu samo dati naslutiti svu ljepotu kršćanske eshatologije.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica