Cijena:

15,00 kn

PON − PET 8:00 − 20:00 sati

Nakladnik: Karitativni fond UPT Đakovo

Biblioteka: Knjižnica U pravi trenutak

Uvez: Meki

Broj Stranica: 80

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 189 x 120

Prevoditelj: Ingeborg Gočev

Autori: Häring,Bernhard

Šifra: 3437

Vidio sam tvoje suze

Knjiga utjehe za bolesnike i pratioce na njihovu putu

U ovoj knjižici velikog i poznatog nam teologa Bernarda Haringa nije rasprava o kojem pitanju iz njegovog teološkog djela niti o njemu kao teologu nego o njemu kao svojevrsnom »Jobu«, patniku, našem suvremeniku.

Posebno je značajno da on sam o sebi piše te nam vjerno ocrtava svoju patnju uz pomoć svjetla koje dolazi odozgo, od Boga. Navodimo njegove riječi: »Usuđujem se pričati o svom ophođenju s bolešću, ali ne zato što mislim da sam uzor u tome, već mnogo više zato što se nadam da će učitelj ili slušatelj u mojim mukama, strahovima, ali i nadanjima prepoznati samoga sebe«.

Da napiše ovu knjižicu, poticali su ga mnogi prijatelji i poznavatelji, jer su smatrali da bi mogla biti utjeha i potpora bolesnicima i onima koji ih prate. Vjerujem da će svaki čitatelj u knjižici naći melem za svoju dušu i tako obradovati pisca koji uz ovu knjižicu kaže: »Ja osobno ne mogu sebi zamisliti veće radosti od one kada bih saznao da sam svojim vlastitim vjerskim i životnim iskustvima pomagao ljudima koji su se našli u teškim stanjima bolesti i patnje, kada bih znao da sam im doista pružio utjehu i omogućio pritjecanje snage.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Iz iste biblioteke
Od istog nakladnika