Cijena:

23,00 EUR

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1792-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 268

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2023

Autori: Jurić,Kata s. Amabilis

Šifra: 9KSA11862

Visina: 246 mm

Širina: 140 mm

Vjerski odgoj djece predškolske dobi u Hrvatskoj

Teološko - katehetska, religiozno - pedagoška i pravna ishodišta

Knjiga Vjerski odgoj djece predškolske dobi u Hrvatskoj. Teološko-katehetska, religiozno-pedagoška i pravna ishodišta plod je dugogodišnjih znanstvenih promišljanja.

Polazeći od činjenice da je Božja objava ponuđena svima, što se posebno odnosi na djecu predškolske dobi, koja su po naravi otvorena za otajstva Kraljevstva koja je Otac »sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima« (usp. Mt 11, 25–27), otkrivamo da su sva djeca, bez obzira na prethodno religiozno iskustvo, u biti religiozno osjetljiva i sposobna usvojiti vjersku poruku na vrlo osoban način i integrirati je u rast za razvoj i sazrijevanje u svome životnom okruženju.

Stoga je u središtu sadržajnih promišljanja u ovoj knjizi dijete, njegove potrebe i pitanja, njegove misli i ideje te način na koji se otvara svijetu oko sebe.

Knjiga je višeslojna u smislu da je prije svega znanstveno utemeljena i njome se studenti na teološkim učilištima mogu služiti kao udžbenikom u predmetu o vjerskom odgoju predškolske djece. Njezina znanstvena izvornost prepoznatljiva je prije svega po istraživačkoj obradi i prikazivanju izabrane tematike.

Sadržaj koji proizlazi iz knjige zasigurno će proširiti teološki pogled na dijete i djetinjstvo promatrano iz teološko-kršćanske perspektive, jer upravo predškolski odgoj, kao najvažnije, ali ujedno i najkrhkije razdoblje čovjekova razvoja, nameće potreba holističkog pristupa istraživanju, a vjerski odgoj ima temeljnu ulogu.

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog autora
Od istog nakladnika

Top ljestvica