Mi koristimo kolačiće da bi poboljšali vaše iskustvo. Za to nam je potrebno vaše dopuštenje za njihovu pohranu i pristup. Saznajte više .
Nakladnik: Mozaik knjiga
ISBN: 953-196-587-0
Uvez: Meki
Broj Stranica: 133
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: 2006
Dimenzije: 150 x 105
Autori: Borovac,Marijan
Šifra: 2057
Začini i začinsko bilje
Začini i začinsko bilje imaju mnogo lica.
Začinima i začinskim biljem mijenjamo miris, okus i boju jela, dajemo mu osobnost. Začinima kuhar potpisuje svoje djelo. Dakle, začin je potpis, signatura. Ako jelo nema potpisa, anemično je, neprepoznatljivo. Začini čine prepoznatljivima nacionalne i regionalne kuhinje.
Začini imaju i psihološka svojstva, dižu raspoloženje, popravljaju karakter, ne samo jela, nego i osobe. Nekoć su egzotičnim i skupim začinima domaćini impresionirali svoje goste i podizali si ugled. Ljuti začini ne samo da griju tijelo, griju i dušu. Neki kažu da potiču i ljubav, da imaju magična svojstva...
Začini imaju široku primjenu u prehrambenoj industriji, proizvodnji raznih pića te svagdje gdje je važan miris.
U ovoj knjižici pozornost je usredotočena na kuhinju, premda mnogi začini i začinsko bilje često imaju ljekovita svojstva. Navode se i botanički i povijesni podaci.
Prijava korisnika