Rasprodano

Cijena:

24,00 kn

Nakladnik: Mozaik knjiga

ISBN: 953-196-587-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 133

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 150 x 105

Autori: Borovac,Marijan

Šifra: 2057

Začini i začinsko bilje

Začini i začinsko bilje imaju mnogo lica.
Začinima i začinskim biljem mijenjamo miris, okus i boju jela, dajemo mu osobnost. Začinima kuhar potpisuje svoje djelo. Dakle, začin je potpis, signatura. Ako jelo nema potpisa, anemično je, neprepoznatljivo. Začini čine prepoznatljivima nacionalne i regionalne kuhinje.
Začini imaju i psihološka svojstva, dižu raspoloženje, popravljaju karakter, ne samo jela, nego i osobe. Nekoć su egzotičnim i skupim začinima domaćini impresionirali svoje goste i podizali si ugled. Ljuti začini ne samo da griju tijelo, griju i dušu. Neki kažu da potiču i ljubav, da imaju magična svojstva...
Začini imaju široku primjenu u prehrambenoj industriji, proizvodnji raznih pića te svagdje gdje je važan miris.
U ovoj knjižici pozornost je usredotočena na kuhinju, premda mnogi začini i začinsko bilje često imaju ljekovita svojstva. Navode se i botanički i povijesni podaci.
 

Preporuka

Iz sličnog područja
Od istog nakladnika